Rejse til Nordkap

Alt om timelapse. Dalsnibba
Skrevet af Casper Rolsted

Timelapse ekspert. Stifter og ejer af Terralapse.

En af verdens førende timelapse eksperter. Bruger en analytiske tilgang og store erfaring fra mange år som udviklingsingeniør og projektleder til at skabe specialiserede timelapse-systemer, udvikle nye timelapse teknikker og producere imponerende film.

Siden min barndom har jeg drømt om at køre hele vejen gennem det smukke Norske landskab til Nordkap. De smukke sneklædte fjelde, dybe blå fjorde og magiske vandfald i Norge har altid fascineret mig. I sommeren 2016 begav jeg mig endelig afsted på dette eventyr. Det blev en fantastisk tur på 7000 km. I denne artikel kan du se en timelapse film om min tur til Nordkap og læse om de 10 mest interessante steder, som jeg besøgte på min rejse mod nord, og som jeg varmt kan anbefale at besøge. Stederne er angivet efter deres placering på rejsen mod Nordkap.

Hvis du mere er til smukke steder i Italien, så læs artiklen “Cinque Terre“. Her kan du opleve det populært turistmål Cinque Terre med en timelapse film fra stedet og læse om de fem unikke landsbyer: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.

Gå ikke glip af min artikel “Oplev Danmark” med beskrivelser og film om de mange skønne steder i Danmark.

Hvis du har brug for en timelapse af et projekt, så læs mere her.

 

Timelapse film om rejsen til Nordkap

Formålet med turen var ikke kun at opleve den storslåede norske natur, men også at lave timelapse optagelser og drone optagelser til en serie af kortfilm om den Norske natur. For at få de bedste optagelser til produktion af timelapse film og drone film om den Norske natur, besøgte jeg både de mest populære turiststeder og vandrede i timevis med tungt udstyr til mere afsidesliggende steder. Det blev til i alt 35.000 timelapse fotos og flere hundrede droneoptagelser af nogle af Norges smukkeste steder.

Efter turen brugte jeg hele efteråret og vinteren på at editere optagelserne til en serie kortfilm til YouTube og Vimeo. Det skulle vise sig at blive nogle meget populære timelapse film og starten på en ny karriere. Et af timelapse klippene er både solgt til en Tysk dokumentarfilm, til et Italiensk reklamebureau og til Walt Disney. Herunder kan du se en timelapse film om min tur til Nordkap. Se timelapse filmen om Norges uforstyrrede natur i artiklen “Vild natur i Norge” eller filmen om den magiske midnatssol i artiklen “Midnatssol i Norge“.

 

Timelapse film om rejsen til Nordkap

 

Top 10 steder i Norge

 

Preikestolen

Et berømt og fascinerede klippeplateau der svæver 600 meter over Lysefjorden. Preikestolen kan nås med en spændende 3 timers vandretur. Ruten fra Preikestolen Fjellstue til preikestolen er omkring seks kilometer lang og er fint afmærket. Det er en af ​​de mest populære vandreture i Norge. Vær opmærksom på at parkering for bil koster 250 NOK. Læs mere om Preikestolen.

 

Dalsnibba

Højt over den smukke Geirangerfjord ligger Europas højeste fjordudsikt, som kan nås med bil. Geiranger Skywalk er placeret på toppen af det 1500 meter høje bjerg Dalsnibba. Vær opmærksom på at parkering for bil koster 250 NOK. Læs mere om Dalsnibba – Geiranger Skywalk.

 

Solopgang ved Dalsnibba - rejse til Nordkap

Solopgang ved Dalsnibba

 

Geirangerfjord

Det er ikke uden grund at Geirangerfjorden er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Den imponerende dybe blå fjord er omgivet af sneklædte fjeldtoppe og de smukkeste vandfald – ‘De Syv Søstre’, ‘Friaren’ og ‘Brudesløret’. Læs mere om Geirangerfjord.

 

Trollstigen

Dette er en spændende bjergvej og en populær turistattraktion på grund af sin stejle stigning på 10%. Vejen åbnede for trafik i 1936. Trollstigen har 11 hårnålsving på sin vej op til Stigrøra 858 meter over havets overflade. Stigfossen og Tverrdalsfossen er kraftige vandfald ved den berømte vej. Læs mere om Trollstigen.

 

Atlanterhavsveien

En 8,3 kilometer lang vej, der forbinder en række øer i Averøy kommune med fastlandet. Vejen består af otte broer og fire holdesteder med fantastisk udsigt. Læs mere om Atlanterhavsveien.

 

Svartisen

Svartisen er den næststørste gletscher i Norge. Et enkelt sted når den helt ned til 20 meter over havets overflade, og det er dermed den laveste gletscher på det europæiske fastland. Den har 60 gletschertunger og dækker hele 370 kvadratkilometer. Læs mere om Svartisen.

 

Helgelandskysten

På kortet hedder denne kystrute blot Fylkesvei 17 eller Fv17, men det er et fantastisk smukt stykke vej. Ruten er med på National Geographics liste over verdens 101 flotteste kørerturer, og den er på Lonely Planet’s top 10 steder i Norge. Strækningen har bestemt alt … hvis ikke du har travlt. Broer, færger, tunneler og utallige iøjnefaldende seværdigheder. En tur jeg bestemt skal opleve igen. Læs mere om Helgelandskysten.

 

Lofoten

Et af Norges mest berømte steder er Lofoten. Denne række af mindre øer er kendt for sine dramatiske bjerge, det gode fiskeri og små kystsamfund. Læs mere om Lofoten.

 

Havøysund

Havøysund er en fiskerby beliggende på den lille ø Havøya i Finnmark amt. Færger fra Hurtigruten ankommer her hver morgen. De kan tage dig med på en smuk rejse, der viser dig hele skønheden ved den norske kyst fra Bergen til Kirkenes. Læs mere om Havøysund.

 

Nordkap

Nordkap er bestemt et interessant sted at besøge. Selvom Europas nordligste punkt (som kan nås med bil) mest af alt ligner et månelandskabet, så er det et eftertragtet turistmål. Nordkap er et klippeplateau på den nordlige kyst af øen Magerøya. Klippeplateauet falder 307 meter lodret ned til havet. Fra toppen af klippeplateauet kan besøgende stå og se midnatssolen eller nyde udsigten over Barentshavet mod nord.

 

0 0 stemmer
Artikel vurdering
j
05.03.2021

Hvad er timelapse?

Jeg er ofte blevet mødt med nysgerrige blikke, når jeg rundt omkring i verden har lavet timelapse optagelser med avanceret kamera udstyr. Mange...

Tidsstudie

Tidsstudie (timestudy) teknikken er et alternativ til længerevarende timelapse (long term timelapse). En timelapse lavet med tidsstudie teknikken er...

Svampe

Der er noget dybt fascinerende ved svampe. En kæmpe gruppe af organismer, der tidligere blev anset for at være en form for planter, men nu er samlet...

Green Screen

Color-keying eller chroma key er processen, hvor en person eller objekt optages mod en monokromatisk farve, hvorefter farven udskiftes med en anden...

Long Term Timelapse

Long Term Timelapse (længerevarende timelapse) er timelapse optagelser med et langt interval mellem hvert billede og oftest uden bevægelseskontrol...

Relaterede artikler

Oplev Danmark

Oplev Danmark

Hver årstid har sin egen skønhed. Gennem fire timelapse film har jeg forsøgt at vise de varierende danske årstider og vores smukke...

read more
Dolomitterne

Dolomitterne

Dolomitterne er en bjergkæde beliggende i det nordøstlige Italien og kendt som de italienske Alper. Området er karakteriseret ved...

read more
Svampe

Svampe

Der er noget dybt fascinerende ved svampe. En kæmpe gruppe af organismer, der tidligere blev anset for at være en form for...

read more
Abonner
Meddelelse om
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer

Pin It on Pinterest

Del denne artikel!