Dolomitterne

Santa Maddalena
Skrevet af Casper Rolsted

Timelapse ekspert. Stifter og ejer af Terralapse.

En af verdens førende timelapse eksperter. Bruger en analytiske tilgang og store erfaring fra mange år som udviklingsingeniør og projektleder til at skabe specialiserede timelapse-systemer, udvikle nye timelapse teknikker og producere imponerende film.

Dolomitterne er en bjergkæde beliggende i det nordøstlige Italien og kendt som de italienske Alper. Området er karakteriseret ved sine lysegrå klipper og spir plettet med sne. Det højeste bjerg i Dolomitterne er Punta Penia. Det ligger i bjergkæden Marmolada og har en højde på 3.343 meter over havet. Dolomitterne byder på fantastiske naturscenerier, hyggelige byer og masser af mulighed for vandreture i de smukke bjerge.

Jeg besøgte selv området i sommeren 2018. Det var både for at holde ferie med en masse naturoplevelser, men også for at lave optagelser til et par timelapse film. Jeg havde fornøjelsen af at opleve en vidunderlig vandretur ved det spektakulære Tre Cime, det smukke turkise vand ved Lago di Sorapis, et vanvittigt regnvejr ved Santa Maddalena, en stille aften ved Misurina-søen med fantastisk stille vand og meget mere. Det blev til to fantastiske uger, og jeg ser bestemt frem til at besøge området igen.

Gå ikke glip af min artikel “Oplev Danmark” med beskrivelser og film om de mange skønne steder i Danmark.

 

Timelapse film om Dolomitterne

I den første timelapse film kan du opleve en smuk rejse gennem Dolomitternes landskaber. Filmen fanger atmosfæren i de spændende bjerge gennem en række unikke timelapses og et detaljeret lydbillede. Lyde fra naturens eget bibliotek akkompagneres af subtile lydeffekter for at understøtte atmosfæren, som i bjergene hurtigt kan skifte fra stille solopgang til intens tordenvejr. Brug høretelefoner for at få den fulde oplevelse.

 

 

Den anden timelapse film indgår som en del af mit projekt om naturlig stilhed, som jeg startede i 2017. Målet med projektet er at skabe bevidsthed om vores vilde og uberørte steder. Jeg håber på at dele naturens vidundere med så mange mennesker som muligt og hjælpe os med at blive forelsket i naturen igen. Det er først, når vi forelsker os i noget, at vi virkelig ønsker at beskytte det. Det er mit store håb, at jeg gennem skabelsen af fantastiske kortfilm med betagende billeder og lyd kan hjælpe med at beskytte vores uforstyrrede steder. Læs mere om dette arbejde på NaturalSilence.org.

Som en lille overraskelse blev projektet præsenteret af den mexicanske nyheds- og informationskanal Noticieros Televisa kort efter præsentationen af timelapse filmen fra Dolomitterne på de sociale medier.

Se og lyt til filmen på et roligt sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Hovedtelefoner anbefales. Kun i stilhed kan vi høre naturens sang. Naturlig stilhed er ikke fraværet af lyd fra naturen, det er fraværet af støj fra det moderne liv.

 

 

Begge timelapse film modtog det eftertragtede og prestigefyldte Staff Pick hædersmærke. Dette uddeles kun til de bedste filmproducenter for fremstilling af film, der er blandt de bedste på Vimeo. Du kan se filmene på Vimeo her.

 

Top 5 steder i Dolomitterne

Jeg har udvalgt fem af de flotteste steder i Dolomitterne, som jeg besøgte i 2018. De viser på forskellig måde nogle af elementer, som gør Dolomitterne til et helt specielt område.

 

Lake Braies

Braies-søen, også kendt som “Perlen blandt Dolomitternes søer”, er kendetegnet ved sin unikke placering i den nordlige del af Fanes-Sennes-Braies Naturpark.

 

Dolomitterne - Lake Braies

 

 

Lake Misurina

Misurina-søen er den største naturlige sø i Cadore. Den er beliggende 1.754 m over havets overflade. Søens har en omkreds på 2,6 km og dens største dybde er 5 m. Nær søen er der en række hoteller til overnattende gæster.

 

Dolomitterne - Lake Misurina

 

Tre Cime di Lavaredo

Tre Cime di Lavaredo er tre karakteristiske kampe-lignende tinder. Det er nok en af de mest kendte bjerggrupper i Alperne. Cima Grande (toppen i midten) har en højde på 2.999 meter. Den står mellem Cima Piccola (mod øst), på 2.857 meter, og Cima Ovest (mod vest), på 2.973 meter. Området byder på smukke vandreture. Læs mere om Tre Cime di Lavaredo.

 

Dolomitterne - Tre Cime di Lavaredo

 

Lago di Sorapis

Lago di Sorapis er en smuk turkis sø i bjergkæden Sorapiss i Dolomitterne. Søen kan kun nås til fods eller med helikopter. Vandreturen er ikke en nem opgave og involverer sektioner med kabler og stiger. Men vandreturen er besværet værd og byder på en utrolig udsigt over bjergtoppe og det drømmende turkis farvede vand i Sorapis-søen. Fra parkeringspladsen er der ca. 6 km til søen. Beregn mindst 2 timer til hver vej. Læs mere om Lago di Sorapis.

 

Dolomitterne - Lago di Sorapis

 

Santa Maddalena

Landsbyen Santa Maddalena eller St. Magdalena ligger i den bagerste del af Funes-dalen. Kirken, den gamle skole og gården “Obermesnerhof” udgør en unik og smuk forgrund til bjergområdet Odle/Geisler. Læs mere om Santa Maddalena.

 

Dolomitterne - Santa Maddalena

 

0 0 stemmer
Artikel vurdering
j
19.11.2021

Cinque Terre

Cinque Terre, der betyder "Fem lande" er en del af kysten på den italienske riviera mellem Genova og La Spezia. Området er en del af Cinque Terre...

TerraBox Timelapse Kamera

Denne artikel handler om TerraBox, som er et professionelt timelapse kamera udviklet af Terralapse til længerevarende timelapse optagelser. Et...

Timelapse priser

Brug for en timelapse film af dit næste projekt? Vi er Terralapse og er eksperter i timelapse. Vi producerer timelapse film til bl.a. turist- og...

Lys og farver

Vi lever i en verden af lys og farver. Man skulle tro, at farver kun har en æstetisk betydning, men i virkeligheden påvirker de vores oplevelse af...

Timelapse – gør det muligt

Oplev, hvordan TIMELAPSE gør det muligt - at VISE vores smukke planet fra et andet perspektiv - at VISUALISERE naturens magi - at SKABE opmærksomhed...

Relaterede artikler

Oplev Danmark

Oplev Danmark

Hver årstid har sin egen skønhed. Gennem fire timelapse film har jeg forsøgt at vise de varierende danske årstider og vores smukke...

read more
Svampe

Svampe

Der er noget dybt fascinerende ved svampe. En kæmpe gruppe af organismer, der tidligere blev anset for at være en form for...

read more
Cinque Terre

Cinque Terre

Cinque Terre, der betyder "Fem lande" er en del af kysten på den italienske riviera mellem Genova og La Spezia. Området er en del...

read more
Abonner
Meddelelse om
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer

Pin It on Pinterest

Del denne artikel!