TerraBox Timelapse Kamera

TerraBox Timelapse Kamera
Skrevet af Casper Rolsted

Timelapse ekspert. Stifter og ejer af Terralapse.

En af verdens førende timelapse eksperter. Bruger en analytiske tilgang og store erfaring fra mange år som udviklingsingeniør og projektleder til at skabe specialiserede timelapse-systemer, udvikle nye timelapse teknikker og producere imponerende film.

Denne artikel handler om TerraBox, som er et professionelt timelapse kamera udviklet af Terralapse til længerevarende timelapse optagelser. Et kamerasystem, der er perfekt til konstruktions-timelapse.

 

Konstruktions-timelapse

En professionelt produceret konstruktions-timelapse er et ideelt markedsføringsværktøj for firmaer i bygge- og anlægsbranchen. En timelapse af byggeri kan generere interesse og er samtidig en unik dokumentation for et projektet. Den kan hjælpe firmaet med at vinde nye projekter, sikre investeringer eller hjælpe med at få nye byggeprojekter startet.

Billeder til en konstruktions-timelapse tages med en frekvens, der er meget lavere end den endelige billedhastighed. Dette giver indtryk af, at bygnings- og infrastrukturprojekter sker meget hurtigere end i det virkelige liv. Teknikken skaber interesse og gør det muligt at fortælle hele historien på kort tid – ikke blot vise et øjebliksbillede.

Læs mere om konstruktions-timelapse på websiden “Filmprojekt“ og på siden “Brug for en timelapse video?“.

 

TerraBox Timelapse Kamera

TerraBox er et timelapse kamerasystem, der benytter professionelle kameraer og sikrer den bedste billedkvalitet og driftssikkerhed. Vi har udviklet og optimeret TerraBox i samarbejde med to udviklingsteams hos vores underleverandører. Vores kamerasystem kan installeres både indendørs og udendørs, har utallige fastgørelses muligheder og kan med det indbyggede batteri og eventuelt lille solpanel køre kontinuerligt i flere måneder eller år. Da timelapse kameraet er selvforsynende med strøm, så er det ikke afhængig af strøm udefra, hvilket eliminerer risikoen for tab af billeder ved en strømafbrydelse.

TerraBox er optimeret til pålidelig og kontinuerlig drift i flere måneder eller år. Men selvom udstyret kan køre nærmest uendeligt, så vil rengøring af frontglasset for snavs og eventuelt spindelvæv hver tredje måned ofte være nyttigt. For at minimere behovet for rengøring af frontglasset er TerraBox udstyret med en skærm, der minimerer regn og støv på frontglasset.

Du kan læse mere om længerevarende timelapse i artiklen “Long Term Timelapse“. Du kan også læse mere om timelapse produktion i denne blog “Alt om timelapse“, på resten af websiden Timelapsefilm.dk og på Terralapse.com. Hvis du har brug for en timelapse af et projekt, så læs mere her.

 

Timelapse kamera optimeret til dit projekt

Kunder har forskellige behov, så derfor har vi udviklet tre forskellige versioner af TerraBox. Når vi skal udvælge den rette løsning til dit projekt, så sker det ud fra et projekts længde og behovet for monitorering af projektets udvikling. Som standard er alle tre TerraBox versioner udstyret med et 24 megapixel APS-C kamera (6K), men kan efter aftale udstyres med et 42 eller 50 megapixel fullframe-kamera (8K).

 

TerraBox Basic Timelapse Kamera

 

TerraBox Basic

TerraBox Basic er oplagt til projekter op til 3 måneder. Dette er en simpel løsning, hvor kameraet udelukkende kører på strøm fra det indbyggede batteri.

Specifikationer og funktioner:

 • Avanceret strømstyring og indbygget batteri med høj kapacitet.
 • Designet, så udskiftning af batterier og lager hurtigt og let kan foretages.
 • Reguleringsventil, som udligner lufttrykket i huset ved ændringer i temperatur.
 • Lufttørring, så kondensdannelse i huset undgås.
 • Indbrud- og tyverisikret med stålwire og lås.
 • Kan opstilles og fastgøres på utallige måder.
 • Udstyret med en skærm, der minimerer generende regn, støv og sollys på frontglasset.
 • Udført i slagfast plast og designet, så hverken støv, regn eller fugt kan trænge ind.
 • Indbygget lager på op til 1TB og mulighed for at lagre op til 40.000 billeder i RAW.

 

TerraBox Solar Timelapse Kamera

 

TerraBox Solar

Til projekter over 3 måneder har vi udviklet TerraBox Solar. Denne løsning har dels et stort indbygget batteri, som kan levere strøm til kameraet i flere måneder, men er også udstyret med et solpanel til opladning af det indbyggede batteri. Denne løsning kan køre i årevis og kan tage op til 40.000 billeder i RAW før det indbyggede lager på op til 1TB er fyldt og skal udskiftet med et nyt. Ved optagelse af projekter indendørs kan det indbyggede batteri oplades med 230V.

Specifikationer og funktioner:

 • Solpanel til årelange projekter.
 • MPPT laderegulator med temperaturovervågning.
 • Mulighed for opladning af det indbyggede batteri med 230V.
 • Yderligere funktioner som TerraBox Basic.

 

TerraBox Remote Timelapse Kamera

 

TerraBox Remote

Den mest avancerede løsning er TerraBox Remote. Denne løsning er både udstyret med et stort indbygget batteri og et solpanel, og den minder derfor meget om TerraBox Solar. TerraBox Remote er yderligere udstyret med en avanceret controller med mulighed for ændring af kamera indstillinger under projektet, samt mulighed for løbende upload af billeder fra kamera til TerraCloud, som er vores kraftige server og software til overvågning. TerraBox Remote er derfor den oplagte løsning til byggeri og infrastruktur projekter – uanset om det primære behov er overvågning af byggepladsen, dokumentation af projektet udvikling eller en afsluttende timelapse film til markedsføring. Som en ekstra sikkerhed gemmes billederne på et indbygget SSD drev med en kapacitet på op til 4TB svarende til 160.000 billeder i RAW.

Specifikationer og funktioner:

 • Avanceret controller med mulighed for ændring af kamera indstillinger under projektet.
 • Løbende upload af billeder fra kamera til TerraCloud med mobilt netværk, WiFi eller Ethernet forbindelse.
 • Indbygget lager på op til 4TB og mulighed for at lagre op til 160.000 billeder i RAW.
 • Yderligere funktioner som TerraBox Solar.

 

0 0 stemmer
Artikel vurdering
j
09.01.2022

Short Term Timelapse

Short Term Timelapse er den mest traditionelle og simple type af timelapse. Her benyttes korte intervaller mellem billeder - typisk mellem 1 og 30...

Timelapse – gør det muligt

Oplev, hvordan TIMELAPSE gør det muligt - at VISE vores smukke planet fra et andet perspektiv - at VISUALISERE naturens magi - at SKABE opmærksomhed...

Svampe

Der er noget dybt fascinerende ved svampe. En kæmpe gruppe af organismer, der tidligere blev anset for at være en form for planter, men nu er samlet...

Cinque Terre

Cinque Terre, der betyder "Fem lande" er en del af kysten på den italienske riviera mellem Genova og La Spezia. Området er en del af Cinque Terre...

Green Screen Studie

Hvis ikke du har dit eget green screen studie, er interesseret i at leje green screen udstyr eller ønsker hjælp til opstillingen, så kan vi hjælpe....

Relaterede artikler

Abonner
Meddelelse om
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer

Pin It on Pinterest

Del denne artikel!