Timelapse af byggeri – Fra ide til færdig film

Filmprojekt

Timelapse af dit næste byggeprojekt

Brug for en timelapse af dit næste projekt? Hos Terrralapse er vi eksperter i timelapse. Vi producerer film til bl.a. turist- og byggebranchen, vi leverer timelapse optagelser til reklamebureauer og filmproducenter, og vi hjælper kreative filmskabere med redigering og visual effects.

Timelapse kan på en fascinerende måde vise naturens magi og skabe masser af opmærksomhed og interesse. Teknikken kan også bruges til at dokumentere eller markedsføre dit næste projekt eller events på en ny måde.

Se mere i artiklen “Timelapse – Gør det muligt

Selvom vi på denne webside fokuserer på længerevarende timelapse af byggeri, så kan et tilsvarende filmprojekt laves til andre længerevarende opgaver eller projekter. Det kunne være optagelse af voksende planter, skiftende årstider i naturen, dokumentation af gletsjer afsmeltning, opsætning af en festival eller noget helt andet. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker en pris på timelapseoptagelse eller ønsker at drøfte ideer og muligheder. Læs mere her.

Den bedste pris på timelapse

Vi producerer timelapse med noget af det bedste kameraudstyr på markedet og benytter avancerede timelapse teknikker, der kræver de mest kraftfulde computere. Du forventer måske derfor, at en timelapse produceret hos Terralapse vil være forbeholdt de største film og TV selskaber. Men heldigvis forholder det sig ikke sådan.

Vi fokuserer på at være blandt de billigste på markedet og samtidigt levere en langt bedre service og kvalitet end konkurrenterne. Dette er muligt, fordi vi udelukkende fokuserer på timelapse og har optimeret vores udstyr og teknik til netop dette formål.

Til længerevarende timelapse optagelser har vi udviklet TerraBox – et timelapse kamerasystem, der benytter professionelle kameraer og sikrer den bedste billedkvalitet og driftssikkerhed. Læs mere om TerraBox i artiklen "TerraBox Timelapse Kamera".

Priseksempel på timelapse over lang tid

Leje af TerraBox timelapsesystem fra 975 kr. ex. moms pr. måned.

Opstilling og nedtagning af kamerasystem fra 4850 kr. ex. moms. Ekstra kamerasystem fra 1450 kr. ex. moms. pr. styk.

Redigering af timelapse optagelser op til 4.500 billeder (svarende til 3 minutter) fra 2250 kr. ex. moms. (Redigeringen omfatter: Stabilisering for rystelser, lys stabilisering, fjernelse af objekt flimmer og manuel gennemgang af billeder.)

Priseksempel 1: Et kamerasystem i 6 måneder fra 12.950 kr. ex. moms.

Priseksempel 2: To kamerasystemer i 12 måneder fra 31.950 kr. ex. moms.

Priser er inkl. kørsel i hele Danmark (Tillæg ved optagelse på ikke brofaste øer).

Timelapse til bygge- og anlægsbranchen

En professionelt produceret konstruktions-timelapse er et ideelt markedsføringsværktøj for firmaer i bygge- og anlægsbranchen. En timelapse af byggeri kan generere interesse og er samtidig en unik dokumentation for et projektet. Den kan hjælpe firmaet med at vinde nye projekter, sikre investeringer eller hjælpe med at få nye byggeprojekter startet.

Billeder til en konstruktions-timelapse tages med en frekvens, der er meget lavere end den endelige billedhastighed. Dette giver indtryk af, at bygnings- og infrastrukturprojekter sker meget hurtigere end i det virkelige liv. Teknikken skaber interesse og gør det muligt at fortælle hele historien på kort tid – ikke blot vise et øjebliksbillede. Under menupunktet Teknik kan du læse mere om teknikken til konstruktions-timelapse, og lære om vores spændende alternativ til længerevarende timelapse. Læs mere om udfordringerne ved længerevarende timelapse…

Timelapse optagelser med Terralapse

Vores erfarne team tager ansvaret for planlægning og styring af filmprojektet fra start til slut. Vi sikrer, at du får den film, du drømmer om, uden en masse møder og med minimalt tidsforbrugt med os. Et filmprojekt med længerevarende timelapse af byggeri, anlægs- eller boligprojekter vil oftest indeholde følgende:

Telefonmøde, besigtigelse og aftale
Filmprojektet indledes med et telefonmøde, hvor du sammen med vores projektleder drøfter muligheder og ønsker til slutproduktet. Vi foretager herefter en uforpligtende besigtigelse af lokationen og udvælger de bedst egnede steder til opsætning af timelapse kamera på byggepladsen. Til sidst aftales, hvilke scener, der skal optages, hvor mange kamerasystemer, der skal opsættes, og hvordan slutproduktet skal se ud.

Tilbud og ordrebekræftelse
Herefter udarbejder vi et tilbud på timelapse optagelsen og fremsender det til gennemgang. Når du har accepteret vores tilbud fremsendes en ordrebekræftelse.

Opsætning af kamerasystemer
Vores erfarne team går herefter i gang med opsætning af timelapse udstyret. Vi har udviklet en lang række muligheder for fastgørelse af timelapse kameraudstyr uanset om det foregår indendørs eller udendørs. Hvis der ikke er nogle oplagte fastgørelsesmuligheder, så kan vi hjælpe med opsætning af master, leje af lift og lignende. Da kamera udstyret er selvforsynende med strøm og kan sende billederne via 4G, så kan udstyret installeres næsten hvor som helst for at få den mest spektakulære optagelse af bygeriet.

Programmering af kamerasystemer
Når kamerasystemerne er opsat, står vi for programmering af systemerne. Vores avancerede udstyr gør det muligt at konfigurere optagelserne helt efter jeres ønsker. 

Løbende monitorering og vedligehold
Vi tager os af den løbende monitorering og vedligehold af kamerasystemerne. Dette inkluderer udskiftning af batterier og fyldte hukommelseskort/harddiske samt rengøring af solceller og vinduer i kamerabokse.

Upload af billeder og online adgang
Ved valg af projektovervågning i realtid er omkostninger til upload af billeder via 4G, lagerplads til billeder på internettet, løbende sikkerhedskopi af data og online adgang inkluderet.

Løbende opdatering af timelapse
Hvis timelapseprojektet varer flere måneder eller år, modtager du hvert kvartal en opdateret timelapse af optagelserne fra hvert kamerasystem. Ved valg af projektovervågning i realtid laver vi hver måned en opdateret timelapse fra hvert kamerasystem til dig.

Produktion af den færdige timelapse film
Til sidst laver vi grafik og klipper optagelserne sammen til en film, så dit projekt bliver kogt ned til en historie på et par minutter. Vi udvælger eller får komponeret og indspillet underlægningsmusik og laver et lyddesign, der understøtter det visuelle.

Anbefalinger for timelapse af byggeri

Projekter er forskellige, og vi kommer derfor med en række individuelle anbefalinger, når vi har hørt om dit projekt og dine ønsker. Nedenstående har vi beskrevet nogle af vores mest generelle anbefalinger for timelapse af byggeri, anlægs- eller boligprojekter.

Opsætningen af flere kamerasystemer
Optagelse fra forskellige vinkler gør timelapse filmen mere interessant og giver mulighed for at vælge den vinkel, hvor de forskellige arbejdsopgaver præsenteres bedst. Yderligere sikres optagelser i tilfælde af at et kamerasystem skulle fejle eller blive stjålet.

Timelapse optagelser med kortere interval
Ofte vil store dele af længerevarende timelapse optagelser ikke være særlig interessante. Der er dage, hvor det regner. Dage hvor de fleste aktiviteter foregår indendørs, mens kameraerne er udendørs. Arbejdet kan blive udskudt, der kan opstå strejke, eller noget helt andet. Men når der sker noget interessant, så er det afgørende, for skabelsen af en flot timelapse film, at have masser af billeder. Derfor har vi med vores mest avancerede udstyr mulighed for at ændre intervallet mellem hvert billede under hele projektet.

Supplerende timelapses
I de fleste byggerier er der nogle afgørende øjeblikke, hvor timelapses med helt korte intervaller (1-2 sekunder mellem hvert billede) giver det bedste resultat. Her er det vigtigt, at lave aftaler med vores dygtige timelapse eksperter, så vi er klar på det rigtige tidspunkt og har fundet de bedste steder til optagelserne.

Optagelser med tidsstudie teknikken
Et alternativt til de længerevarende timelapses er en teknik, som på engelsk kaldes timestudy. I stedet for at optage hele forløbet, så optages de interessante øjeblikke fra nøjagtig samme position og tidspunkt på dagen med det samme kamera, objektiv og stativ. Optagelserne sættes efterfølgende sammen til en enkelt optagelse. Teknikken kan bruges til at vise skift over længere perioder. For at skabe en bedre forståelse af disse teknikker, så har vi under menupunktet Teknik lavet en sammenligning mellem længerevarende timelapse og timelapse optaget med tidsstudie teknikken.

Supplement til timelapse af byggeri

Som supplement til timelapse optagelserne tilbyder vi drone optagelser – både timelapse, video og billeder. Dette giver en enestående mulighed for at vise byggeprojektets størrelse og omfang. Alle vores operatører er godkendte til kommerciel flyvning i bymæssig bebyggelse af Trafikstyrelsen.

Yderligere kan optagelserne suppleres med visual effects, slowmotion optagelser, interviews af relevante personer, samt video af byggeriet og arbejdet på byggepladsen.

Til en flot timelapse film hører god lyd og musik, der underbygger den visuelle stemning. Vi har derfor et tæt samarbejde med dygtige musikere, som kan levere musik til filmen, og lyddesignere, som kan skabe de helt rigtige lydeffekter til din film. Filmen kan endelig suppleres med logo, tekst, grafik og voiceover.

Da alle vores timelapses skabes på baggrund af fotos, så kan vi levere fotos i høj opløsning og kvalitet fra hele byggeriet. Yderligere har vi erfaring og udstyr til at levere fotos af interiør og eksteriør.

Levering af den færdige timelapse film

Den færdige film leveres som et download link. Filerne er tilgængelige en måned. Sørg for at downloade filerne med det samme.

Vi leverer typisk den færdige film i formatet HD (1920 x 1080), 4K UHD (3840 × 2160) eller 8K UHD (7680 × 4320). Andre filformater kan leveres efter ønske.

Vi har backup af alt, hvad vi laver. De originale timelapse fotos i RAW format arkiveres i 2 år og timelapse klip i fuld opløsning arkiveres i mindst 5 år. Optagelserne kan findes frem fra arkivet, hvis du senere ønsker nye versioner af din timelapse film. Projektfiler og kildefiler leverer vi som udgangspunkt ikke.

 

Vores erfarne team tager ansvaret for planlægning og styring af projektet fra start til slut. Vi sikrer, at du får den film, du drømmer om, uden en masse møder og med minimalt tidsforbrugt med os.

Terralapse - Timelapse film

Pin It on Pinterest