Green Screen Studie

Mobilt Green Screen Studie - green screen udstyr - opstilling - lys og farver
Skrevet af Casper Rolsted

Timelapse ekspert. Stifter og ejer af Terralapse.

En af verdens førende timelapse eksperter. Bruger en analytiske tilgang og store erfaring fra mange år som udviklingsingeniør og projektleder til at skabe specialiserede timelapse-systemer, udvikle nye timelapse teknikker og producere imponerende film.

Hvis ikke du har dit eget green screen studie, er interesseret i at leje green screen udstyr eller ønsker hjælp til opstillingen, så kan vi hjælpe. Terralapse har et stort mobilt green screen studie og kan hjælpe med alt i processen – vi leverer alt green screen udstyret til dit optagested, sikrer den korrekte opstilling og kan endda hjælpe med optagelse og redigering af den færdige film.

Det rigtige udstyr og en korrekt opstilling er afgørende for et godt resultat. Vi sikrer den bedste opspænding af stoffet, udglatning af folder og en ensartet belysning. Vores største green screen er 8×6 meter. Har du brug for et endnu større greenscreen, så kan vi få den syet på mindre end to uger.

Læs mere om vores udstyr til color-keying i artiklen “Green Screen Udstyr“. Lær en masse om green screen teknikken i artiklen “Green Screen“. Du lærer, hvordan denne filmteknik eller fototeknik fungerer, og du får tips og lærer teknikker, der kan hjælpe dig med belysning af en green screen og få de bedste chroma key optagelser.

Lys og farver er essentielle elementer for foto og video. Valget af lys er derfor afgørende for et godt resultat. Uanset om man skal bruge lys professionelt eller til hobby brug, så er det vigtigt, at bruge det rigtige lysudstyr. I min artikel “Lys og farver” kan du lære om lysets spektrum, vores opfattelse af farver, lysets farvetemperatur og meget andet.

 

Mobilt Green Screen Studie - green screen udstyr

Terralapse har et stort mobilt green screen studie og kan hjælpe med alt i processen – vi leverer alt green screen udstyret til dit optagested, sikrer den korrekte opstilling og kan endda hjælpe med optagelse og redigering af den færdige film.

 

Udstyrsliste – Mobilt Green Screen Studie

Til et komplet green screen studie kræves en masse udstyr. Hos Terralapse har vi fokuseret på at skabe et mobilt studie og kan hurtigt rykke ud til vores kunder. Udover neden stående udstyr til green screen optagelser har vi en større mængde kamera udstyr og til optagelser med behov for bevægelser har vi vores avancerede motion control udstyr.

 • Godox VL150 LED Videolys – 7 styk
 • Godox QR-P90 Softbox – 1 styk
 • Godox Lantern CS65D – 2 styk
 • Godox Lantern CS85D – 2 styk
 • Godox softbox SB-FW35x160 – 2 styk
 • Molton Green Screen Tæppe – 8 x 6 meter
 • Tæppeunderlag
 • Molton Clips Midi – 40 styk
 • Spannfix elastikker til Green Screen Tæppe – 50 styk
 • Boling GB-470 – lampestativ – højde på 470 cm med 400 cm teleskop tværligger – 8 styk stativer og 3 styk teleskop tværliggere
 • C-Stand lampestativ – højde på 300 cm og med 108 cm arm – 4 styk
 • Mindre lampestativer – 2 styk
 • Sandsække til bomarme, lysstativer, stativ mv. – 12 styk
 • Godox Super Clamp med Spigot – 3 styk
 • Tesa extra power universal fabric tape

Læs beskrivelser af vores udstyr til green screen optagelser i artiklen “Green Screen Udstyr“. 

 

Timelapse med green screen

Terralapse har gennem flere år benyttet color-keying til at fjerne baggrunden i timelapse optagelser. Vi har primært lavet optagelser af træer, blomster, svampe og enkle dyr. De fleste optagelser er lavet i vores filmstudie, men vi har i de senere år oplevet en større efterspørgsel på optagelser med en stor green screen og gerne optagelser hos vores kunder. Terralapse har derfor investeret i et stort mobilt green screen studie, som i øjeblikket benytter en green screen på op til 8 x 6 meter.

Vores store mobile green screen studie giver helt nye muligheder både for filmoptagelser og for timelapse optagelser. Skal du for eksempel vise montagen af en maskine og ønsker en neutral baggrund eller ønsker at indsætte en mere interessant baggrund, så er det muligt med vores mobile green screen studie. Hvis du ønsker optagelser af planter, der vokser, eller blomster, der springer ud, så kan vi opsætte en stor blue screen, som er det ideelle til dette formål. Vi kan også lave optagelser af planter og blomster i vores filmstudie, hvor vi har ideelle forhold til timelapse produktion under kontrollerede forhold.

Herunder kan du se resultatet af en timelapse optagelse med green screen. Baggrunden fra produktionslokalet er udskiftet med en ensartet baggrund. Timelapse filmen blev vist på en stor skærm på en messe til præsentation af et nyt produkt. Produktet udmærker sig med, at det nemt kan adskilles og samles igen i forbindelse med montage på steder med meget lidt plads – for eksempel om bord på et skib. Se timelapse filmen, som den blev vist på messen: OXYMAT – NITROGEN MEMBRANE GENERATOR – WORLD SMALLEST FOOTPRINT

 

 

 

Timelapse med blue screen

Terralapse har flittigt benyttet blue screens i filmstudiet til optagelser af træer, blomster, svampe og enkle dyr. Herunder kan du se et eksempel med smeltende sne og blomstrende forårsblomster. Optagelsen blev benyttet i timelapse filmen: Seasons of Denmark – Spring. Filmen modtog det eftertragtede og prestigefyldte Staff Pick hædersmærke. Dette uddeles kun til de bedste filmproducenter for fremstilling af film, der er blandt de bedste på Vimeo.

 

 

 

Lær mere om timelapse teknik

Hvis du ønsker at lære mere om, hvad en timelapse er, så læs artiklen: “Hvad er timelapse?“. Hvordan du mere præcist kommer i gang og får lavet din første timelapse, kan du læse mere om i artiklen: “Hvordan laves timelapse?“.

Du kan også læse mere i artiklen “Long-Term Timelapse Photographer Shares Tips on Mastering the Craft” på PetaPixel, hvor jeg deler nogle af mine timelapse teknikker.

Du kan lære mere om timelapse produktion i denne blog “Alt om timelapse“, på resten af websiden Timelapsefilm.dk og på Terralapse.com. Du kan læse om verdens uberørte natur og se nogle helt fantastiske timelapse film på websiden NaturalSilence.org

Hvis du har brug for en timelapse af et projekt, så læs mere her.

God fornøjelse.

0 0 stemmer
Artikel vurdering
j
07.03.2023

Svampe

Der er noget dybt fascinerende ved svampe. En kæmpe gruppe af organismer, der tidligere blev anset for at være en form for planter, men nu er samlet...

Hyperlapse

Hyperlapse er timelapse optagelser med kort interval og med stor bevægelse af kameraet - ofte flere hundrede meter. Interessen for hyperlapse er...

Timelapse af nattehimlen

Mens de fleste ligger trygt i deres seng og sover, lister jeg ofte ud i mørket for at lave timelapse af nattehimlen. Om efteråret og vinteren er det...

Midnatssol i Norge

Jeg har i mange år været fascineret af Norge og drømt om at opleve det magiske nordlys og den flotte midnatssol. På en fantastisk tur gennem Norge...

TerraBox Timelapse Kamera

Denne artikel handler om TerraBox, som er et professionelt timelapse kamera udviklet af Terralapse til længerevarende timelapse optagelser. Et...

Relaterede artikler

Abonner
Meddelelse om
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer

Pin It on Pinterest

Del denne artikel!