Green Screen Udstyr

Mobilt Green Screen Studie - green screen udstyr
Skrevet af Casper Rolsted

Timelapse ekspert. Stifter og ejer af Terralapse.

En af verdens førende timelapse eksperter. Bruger en analytiske tilgang og store erfaring fra mange år som udviklingsingeniør og projektleder til at skabe specialiserede timelapse-systemer, udvikle nye timelapse teknikker og producere imponerende film.

Efter en del optagelser af voksende planter og svampe i filmstudiet med en mindre blue screen har Terralapse nu kastet sig over green screen optagelser af større projekter. I denne artikel kan du læse lidt om det green screen udstyr, som vi har indkøbt til formålet. Læs mere om vores udstyr i artiklen “Mobilt Green Screen Studie“. Lær en masse om green screen teknikken i artiklen “Green Screen“. Lær om lysets spektrum, vores opfattelse af farver, lysets farvetemperatur og meget andet i artiklen “Lys og farver“.

 

green screen udstyr - køb

 

Så har Post Nord og GLS været forbi med pakker til det næste projekt. 46 styk i alt.

 

green screen udstyr - mobilt studie

 

Så er det hele pakket ud, testet og klargjort til næste projekt. Det store grønne tæppe afslører vist, hvad det drejer sig om. En kæmpe green screen på 8 x 6 meter, store stativer til at holde tæppet, 7 styk kraftige studielamper, softbokse og lampestativer, 80 kg sandsække til at holde det hele på plads og en masse smådele. Herunder kan du se en liste over green screen udstyret, samt læse lidt om de væsentligste komponenter.

 

Udstyrsliste til Green Screen optagelser

 • Godox VL150 LED Videolys – 7 styk
 • Godox QR-P90 Softbox – 1 styk
 • Godox Lantern CS65D – 2 styk
 • Godox Lantern CS85D – 2 styk
 • Godox softbox SB-FW35x160 – 2 styk
 • Molton Green Screen Tæppe – 8 x 6 meter
 • Tæppeunderlag
 • Molton Clips Midi – 40 styk
 • Spannfix elastikker til Green Screen Tæppe – 50 styk
 • Boling GB-470 – lampestativ – højde på 470 cm med 400 cm teleskop tværligger – 8 styk stativer og 3 styk teleskop tværliggere
 • C-Stand lampestativ – højde på 300 cm og med 108 cm arm – 4 styk
 • Mindre lampestativer – 2 styk
 • Sandsække til bomarme, lysstativer, stativ mv. – 12 styk
 • Godox Super Clamp med Spigot – 3 styk
 • Tesa extra power universal fabric tape

 

Green Screen optagelse

Herunder kan du se opstillingen. Brugen af softbokse fra forskellige vinkler sikrer en ensartet belysning af baggrunden og en god belysning af forgrunden. Brugen af hele 7 softbokse minimerer skygger på det grønne tæppe. Se det endelige resultat af optagelserne i artiklen “Mobilt Green Screen Studie“. Lær om belysning af en green screen i artiklen “Green Screen“. Herunder kan du læse mere om det green screen udstyr, som vi har brugt til optagelsen.

 

green screen udstyr - opstilling

Terralapse har et stort mobilt green screen studie og kan hjælpe med alt i processen – vi leverer alt green screen udstyret til dit optagested, sikrer den korrekte opstilling og kan endda hjælpe med optagelse og redigering af den færdige film.

 

Beskrivelse af Green Screen udstyr

 

 

Godox VL150 LED Videolys

Et af de vigtigste elementer på listen over Green Screen udstyr er videolys. VL150 fra Godox er en del af den nye VL-serie af kompakte lysprodukter til professionelle og semi-professionelle. Dette lys giver et kraftigt 150W output, og er udstyret med den nyeste COB-teknologi.

LED-lampen udsender er flimmerfri og dagslysbaseret med en kelvin på 5600K. Dette gør det enormt anvendeligt til video såvel som foto. Lysstyrken ligger på hele 65.800 Lux på 1 meter (med reflektor monteret). Derudover er den udstyret med Bowens-mount, hvilket gør den kompatibel med diverse modificeringsudstyr (softboxe etc.).

https://www.kamerahuset.dk/godox-vl150-led-videolys

 

 

green screen udstyr - GODOX QR-P90 Quick Release Parabolic Softbox

 

Godox QR-P90 Softbox

Godox quick release parabolisk softbox anvender et imponerende quick release system til hurtig opsætning. Meget alsidig og kompatibel giver den pålidelig lyskvalitet og forskellige kreative udtryk. Fås i 3 forskellige størrelser, denne hurtige og brugervenlige softbox er en ideel ledsager til indendørs og på lokationsoptagelser.

https://goecker.dk/godox-qr-p90-quick-release-parabolic-softbox-90-cm

 

 

green screen udstyr - Godox CS-85D Lantern Softbox

 

Godox Lantern CS65D og CS85D

Denne sfæriske lanterne er perfekt til at skabe blødt og jævnt lys, der spredes i alle retninger, uanset om det er i et lille rum eller en stor scene. Med en strålevinkel på 270° er lyset ideelt til videooptagelse, livestreaming og filmproduktion.

https://www.scandinavianphoto.dk/godox/softbox-lantern-85cm-85cm

 

 

green screen udstyr - Godox Grid Softbox Strip Softbox - FW35x160

 

Godox softbox SB-FW35x160

Softboksen er stor, så den er velegnet til modefotografering, portrætter, billeder af mellemstore til store produkter. Beklædningen er lavet af et rip-stop nylonstof og dermed både let og meget modstandsdygtige over for skader. Indvendigt er softboxen dækket af et sølvfarvet, neutralt farvereflekterende lag. Ud over den eksterne diffuser er softboxen udstyret med en intern diffuser, lavet af hvidt materiale med en høj lysspredningskoefficient. Foran på softboxen er der en krave til montering af honeycomb gitter. Softboxen kan nemt samles ved hjælp af 8 fleksible stænger og en ring til blitzen.

https://www.computersalg.dk/i/6084944/godox-sb-fw35160-35×160-cm-softbox-w-grid-35×160-cm

 

 

green screen udstyr - Molton Green Screen Tæppe

 

Molton Green Screen Tæppe

Et helt centralt element til et komplet Green Screen udstyr er tæppet. Scenemolton er den kraftige lystætte moltontype med en vægt på 300 gram pr. m2. Tæppet er ideelt til baggrund for chromakey-processen. Det forhindrer lysrefleksioner, er lydabsorberende og uigennemsigtig og kan fastgøres uden folder. Tæppet er flammehæmmende i henhold til DIN 4102 B1 og EN13773-c1. Tæppet er slidstærkt og langtidsholdbart. Det er let at rengøre (børste, støvsuge) og kan hænges rynkefrit op.

 

 

green screen udstyr - Boling GB-470 - lampestativ - højde på 470 cm med 400 cm teleskop tværligger

 

Boling GB-470 lampestativ og teleskop tværligger

Et rigtigt kraftigt og stærkt baggrundstativsæt. Bestående af to kraftige Boling GB-470 lampestativer, samt en 4 m teleskop tværligger. Baggrundsstativet har en max. højde på 470 cm. Bolings GB-470 lampestativ er et kraftig kvalitetsstativ med en bred benstilling (som selvfølgelig kan gøres mindre/smallere efter behov). Det har luftdæmpning i rørerne – Aircushion.

https://www.flashfotovideo.dk/tilbehoer/stativer/baggrunds-stativer/boling-baggrundsstativ-305x300cm

 

 

green screen udstyr - C-Stand lampestativ - højde på 300 cm og med 108 cm arm

 

Neewer C-Stand lampestativ

Neewer C-stativet lavet af 100% stål modstår korrosion og fugt og giver langvarig holdbarhed til studie- og udendørsoptagelser – et holdbart og pålideligt stativ til at stabilisere dit fotograferingsudstyr og tilbehør såsom reflektorer, softboxe, monolights og ringlys. Den 3-delte midtersøjle kan strækkes fra 146 cm til 305 cm (4,8 tommer til 10 tommer) og kan strækkes afhængigt af dine behov, i den justerbare højde. Skumhåndtaget forhindrer stativet i at glide under transport. Forlængerarmen udstyret med 1/4 tomme og 3/8 tomme skruer kan montere det meste fotografisk tilbehør. Med håndtagshovederne kan du holde armen fast på plads og justere vinklerne ubesværet.

Maksimal højde: 10 tommer / 305 cm. Minimum højde: 4,8 tommer / 146 cm. Forlængerarmslængde: 3,5 tommer / 108 cm. Bæreevne: 8 kg (forlængerarm), 20 kg (midtersøjle).

https://www.amazon.de/-/en/Heavy-Duty-Professional-Photography-Extension-Monolight/dp/B06ZZ2K2YN

 

 

green screen udstyr - Sandsække for lampestativer

 

Sandsække til bomarme, lysstativer, stativ mv.

Sandsække er nyttige i studiet for at hjælpe med at stabilisere dit lysudstyr. Disse sandsække er af høj kvalitet og fyldt med sand. Nyttigt til bomarme, lysstativer, stativ mv.

 

Leje af fotolys og videolys

Hvis du skal lave green screen optagelser, og ikke har dit eget udstyr eller ønsker hjælp til opstillingen, så kan vi hjælpe. Det rigtige udstyr og en korrekt opstilling er nemlig afgørende for et godt resultat. Terralapse har et stort lager af forskelligt fotolys og videolys.

Vores største green screen er 8×6 meter. Har du brug for en endnu større green screen, så kan vi få den syet på mindre end to uger. Vi leverer alt udstyret til dit optagested og sikrer den bedste opspænding af stoffet, udglatning af folder og en ensartet belysning. Vi kan også hjælpe med optagelse og redigering af den færdige film.

Læs mere om mulighederne i artiklen “Mobilt Green Screen Studie“. Du kan blandt andet læse om, hvordan vi bruger green screen teknikken i vores arbejde med timelapse og få nogle ideer til, hvordan vi måske kan hjælpe dig med at skabe nogle unikke optagelser af dit næste projekt.

Lær en masse om green screen teknikken i artiklen “Green Screen“. Du kan lære, hvordan denne filmteknik eller fototeknik fungerer, og du får nogle tips og lærer teknikker, der kan hjælpe dig med belysning af en green screen og få de bedste chroma key optagelser.

Lær om lysets spektrum, vores opfattelse af farver, lysets farvetemperatur og meget andet i artiklen “Lys og farver“.

 

0 0 stemmer
Artikel vurdering
j
24.02.2023

Timelapse – gør det muligt

Oplev, hvordan TIMELAPSE gør det muligt - at VISE vores smukke planet fra et andet perspektiv - at VISUALISERE naturens magi - at SKABE opmærksomhed...

Dolomitterne

Dolomitterne er en bjergkæde beliggende i det nordøstlige Italien og kendt som de italienske Alper. Området er karakteriseret ved sine lysegrå...

Timelapse teknikker

Timelapse har gennem de senere år udviklet sig i forskellige retninger, og nye teknikker bliver stadigvæk udviklet. For at skabe et overblik over de...

Short Term Timelapse

Short Term Timelapse er den mest traditionelle og simple type af timelapse. Her benyttes korte intervaller mellem billeder - typisk mellem 1 og 30...

Rapsmark fotografering

Alle i Danmark kender de gule rapsmarker, som et par uger om året præger landskabet. For mange fotografer vil de blomstrende marker være en oplagt...

Relaterede artikler

Abonner
Meddelelse om
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer

Pin It on Pinterest

Del denne artikel!