Se vores timelapse film projekter

Inspiration

Pladehallen

en timelapse film fra København

Frederiks Brygge er et nyt havnefront område i det sydlige København med 1296 boliger, dagligvare- butik, café og daginstitution. Nordea Ejendomme har udviklet Frederiks Brygge på Lemvigh Müller & Muncks tidligere grundareal i Sydhavnen. WR Entreprise har været totalentreprenør på alle projekterne.

Et af projekterne på Frederiks Brygge er Pladehallen. Det er et bolig- og erhvervsbyggeri, som er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller. Pladehallen er omkranset af en stålkonstruktion med stålspærene fra den oprindelige industribygning. Den oprindelige pladehal var fra 1960 og 1975. Selvom den var generelt nedslidt, så havde den væsentlige træk fra områdets industrielle historie. Projektet tog derfor udgangspunkt i bevarelse af Pladehallens karakteristiske tagprofi med 3 buer.

Den nye pladehal er opført i en arkitektur og med materialer med klare referencer til den historiske industrielle kontekst. Den er opført med betonsøjler, murede felter og store sammenhængende vinduesbånd. De identitetsskabende tagbuer med gitterdragere fra den oprindelige pladehal blev bevaret som åben konstruktion og ramme om de nye bygninger. Tagbuerne fungerer i dag som et skærmende lag for de fælles tagterrasser og udgør et markant vidnesbyrd om den historiske kontekst, som omgiver hele Frederiks Brygge.

Produktion af timelapse filmen

WR Entreprise ønskede monteringen af de interessante tagbuer dokumenteret med timelapse. En sådan optagelse kan ikke laves om, så WR Entreprise ønskede de bedste og mest seriøse timelapse eksperter til opgaven. Terralapse blev derfor kontaktet og taget med på råd fra starten. Terralapse besigtigede byggepladsen og tog herfra ansvaret for planlægning og styring af projektet fra start til slut.

Et kamera tog billeder fra en fast position under alle de 3 uger monteringen af tagbuerne varede. Et andet kamera blev benyttet til at lave optagelser fra en anden position med tidsstudie teknikken. Endelig blev der lavet optagelser af de afgørende øjeblikke.

Optagelserne blev efterfølgende editeret, uønskede genstande og irriterende flimmer fra timelapse optagelserne blev fjernet, der blev lavet et troværdigt lyddesign, tilføjet passende musik og lavet grafik. Resultatet var en unik og professionel timelapse film.

Timelapse – Gør det muligt

timelapse showreel

Oplev, hvordan TIMELAPSE gør det muligt

– at VISE vores smukke planet fra et andet perspektiv

– at VISUALISERE naturens magi

– at SKABE opmærksomhed og interesse

– at DOKUMENTERE projekter og events på en ny måde

 

Timelapse teknikken

TIMELAPSE er kendt fra naturprogrammer og har en dragende effekt. Teknikken kan bruges til at vise planter vokse, solens bevægelse over himlen, og den kan kort og præcist vise et længerevarende projekt. Timelapse er specielt, fordi teknikken gør det muligt at fortælle hele historien – ikke blot vise et øjebliksbillede.

TIMELAPSE fokuserer på at fange bevægelser over tid. Den gør det muligt at komprimere flere timers eller dages optagelse til få sekunder. Dette kan for eksempel anvendes i bygge- og anlægsbranchen, hvor projekter ofte er meget lange, og det kan være svært at vise et overblik.

TIMELAPSE skabes ved, at et kamera tager en række billeder over en længere tidsperiode. I nogle situationer er et par hundrede billeder tilstrækkeligt, mens andre situationer kræver mange tusinde billeder. Efterfølgende sættes billederne sammen til en film, der på kort tid viser det længerevarende forløb.

Seasons of Denmark – Spring

en timelapse film fra Danmark

Foråret er en inspirerende tid. Vi siger farvel til de kolde, mørke og korte dage og byder velkommen til ny begyndelse, nyt håb og nye muligheder.

Hver sæson har sin egen skønhed. Dette er den fjerde kortfilm, der viser Danmarks årstider. Fokus i disse film er landskaber – primært den skiftende natur.

Filmen blev i august 2021 valgt som en af de bedste film på Vimeo og modtog det eftertragtede og prestigefyldte Staff Pick hædersmærke.

Produktion af timelapse filmen

Timelapse filmen kombinerer brugen fra længerevarende timelapse og tidsstudie teknikken. Blomster der springer ud er optaget over flere uger med et interval på mellem 10 til 20 minutter. Optagelserne i starten og slutningen af filmen, der viser årstidernes skiften, er optaget med korte intervaller, men med brug af tidsstudie teknikken, hvor det samme sted er optaget flere gange i løbet af et år. 

Optagelserne blev efterfølgende editeret, uønskede genstande og irriterende flimmer fra timelapse optagelserne blev fjernet, der blev lavet et troværdigt lyddesign, tilføjet passende musik og lavet grafik. Resultatet var en unik og professionel timelapse film.

Pin It on Pinterest